logo

Infogram – interaktiva rapporter och diagram

infogram - rapporter och infografik

Infogram – interaktiva rapporter och diagram

Med Infogram skapar man interaktiva diagram, rapporter, interaktiva kartor och infografik, med andra ord ett perfekt verktyg för den som vill skapa snygga rapporter. Dessutom kan man skapa inbäddningsbara grafer och placera dessa på din webbplats. På Infogram finns det mer än en miljon bilder och ikoner som kan användas för din rapportering.

Det finns en mängd olika diagramtyper att välja på och diagramvärdena kan lätt redigeras genom att gå in i ett kalkylblad och ändra värdena.

 

infogram-report

 

Diagram är bara en av möljligheterna som finns i Infogram. Utöver diagram så kan man också skapa dashboards, infografik, kartor, rapporter och facebookinlägg.

En stort plus är att man kan ladda upp egna kalkylblad som sedan används för att visuellt utforma dina diagram. Man kan ladda upp från en mängd olika källor och många olika format. Det som jag såg som mest intressant är möjligheten att skapa interaktiva dashboards genom att att hämta JSON-filer schemalagt.

 

När man har gjort sin rapport / infografik färdig kan man exportera till PNG-, PDF- eller GIF-format och sedan dela på sociala medier, ex Facebook Instant Articles eller bädda in den på en webbsida.

 

Inforgram är ett flexibelt verktyg som snabbt låter dig skapa olika typer av inbäddningsbara grafer med bara några enkla klick. Det kan vara särskilt användbart för personer som regelbundet arbetar med stora datamängder och har svårt att skapa professionella diagram och grafer.

Infogram har också en plug-in för WordPress. Den går att ladda ner här.


 

  • Webbplats: Infogram
  • Plattform: Webbläsare
  • Pris: Free, Pro ($19), Business ($69), Team ($149), Enterprise