logo

Piktochart – Ett verktyg för att skapa infographics

piktochart

Piktochart – Ett verktyg för att skapa infographics

Piktochart påminner om Canva när det gäller gränssnitt och funktionalitet men Piktcharts användningsområde är fokuserat på infographics, diagram och kartor. Det är definitivt en nischanvändning, men om du behöver skapa infographics eller rapporter, så är Piktochart rätt verktyg för jobbet.

Piktochart innehåller ett antal infografiska mallar som gör det enkelt för dig att skapa en infographic även om du aldrig har gjort det tidigare. Piktochart har en fri plan, men det är med proplanen som du får tillgång till de bästa mallarna och funktionerna.

piktochart mallar

piktochart mallar

 

 

Piktochart har ett lättanvänt gränssnitt vilket man nästan ska kunna kräva av ett bra onlineverktyg.

Diagram och kartor

Piktocharts har riktigt bra funktioner för att skapa kartor och diagram. Man kan välja vilka  länder eller världsdelar man vill visuliera. Valt land delas upp i regioner och man kan sedan mata in olika data för de olika regionerna, exempelvis befolkningsmängd. Kartorna enkelt kan anpassas med färg och relevant information. Det finns en uppsjö olika diagram att arbeta med i Piktochart. Diagrammen populeras genom att mata in data i kalkylblad, med andra ord väldigt likt Microsoft Excel.

 

piktochart diagram

Klicka för större bild

piktochart kartor

Klicka för större bild

piktochart kartor

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Webbplats: Piktochart
  • Plattform: Webbläsare eller App
  • Pris: Det finns tre olika alternativ. Gratis,  Lite (15 USD) eller PRO (29 USD).


appstore