logo

Slack – effektiva möten och samlad kommunikation

slack

Slack – effektiva möten och samlad kommunikation

Vem är vill inte ha effektiva möten och slippa långa e-posttrådar? Slack, även kallad “mejldödaren”, är ett samarbetsverktyg och det bästa sättet att skapa ett kommunikationsflöde i ett projekt. Grundtanken med Slack är att ersätta den del av kommunikationen som tidigare skett via mejl och minska behovet av möten. Slack har gjort kometkarriär och Sverige är faktiskt ett av de länder som procentuellt sett har flest aktiva användare. IBM är en av de stora företagsanvändarna av Slack.

 

I Slack skapar du kanaler för dina projekt med all samlad kommunikation, som ger dig som projektledare en överblick på vad som händer. När en ny projektmedlem börjar lägger man till medlemen i kanalen så får medlemen tillgång till hela kommunikationen bakåt i tiden inklusive alla delade filer.

Man kan enkelt dela filer, koppla med andra tjänster som t.ex. IFTTT, vilket möjliggör samarbete med bland annat Mention och Trello. Slack har dessutom över 900 appar från tredjepartsleverantörer tillgängliga i sin appbutik.