logo

Trello – var organiserad vart du än befinner dig

Trello - digital anslagstavla

Trello – var organiserad vart du än befinner dig

Med mer än 22 miljoner användare är planering- och samarbetsverktyget Trello ett välanvänt verktyg som verkligen gör nytta. Trello har snabbt blivit en ersättare till komplexa och krångliga projektverktyg och kan användas för det mesta som t ex webbprojekt, processer, todo-lista, kreativa projekt, content-planner och produktlanseringar.

Trello köptes under 2017 upp av det australiska mjukvarubolaget Atlassian för 3,7 miljarder kronor.

 

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto på Trello och man kan använda det i datorn, surfplattan eller mobilen. Appen går att ladda ner från Appstore.
Önskar man fler funktioner än de som ingår i gratisversionen rekommenderas ett månadsabonnemang. Då ingår det dessutom integration med andra tjänster som Dropbox, Slack, Evernote och Zendesk.

 

Trello liknar en digital anslagstavla med post-it-lappar. Varje “board” (anslagstavla) innehåller kort som kan delas in i olika listor. Varje kort innehåller en beskrivning, checklistor, en aktivitet, deadlines, länkar mm. Varje kort kan också tilldelas till en specifik person så att man enkelt ser vem som är anvsvarig för just det kortet. Korten kan flyttas från lista till lista för att visualisera flödet i ett projekt. Korten kan även flyttas inom listan för att visa prioritet. Medlemmar i en “board” kan lägga till kort, lägga till checklistor, dokument, bilder, videos med mera.

 


 

  • Webbplats: Trello
  • Plattform: Webbläsare eller App
  • Pris: Det finns tre olika alternativ. Gratis,  Lite (15 USD) eller PRO (29 USD).


appstore